Evenementen

In 2023 werkt ALR opnieuw samen met studenten van de UAntwerpen. In 2022 stond ALR op de jaarmarkt van Niel, organiseerde ALR een tweede lichtfeest op Hellegat, nam ALR deel aan de klimaatmars en organiseerde ALR veschillende bewonersvergaderingen.

Truukske, Truukske gij met uw vuil truken

Truukske, Truukske gij met uw vuil truken

Met Truukske legt ALR, op een speelse manier de truken bloot die bedrijven, de overheid en projectontwikkelaars gebruiken om hun zin te krijgen. Groot is de frustratie bij al die actoren wanneer burgers zich verzetten.

Onder de Leuzze

Onder de Leuzze

Feest in samenwerking met ALR, Scouts en Pegode.

Rommelmarkt Wirixdreef

Rommelmarkt Wirixdreef

De eerste rommelmarkt in de Wirixdreef, Niel was een waar succes! Bezoekers en deelnemers vragen om herhaling en uitbreiding van de rommelmarkt.

40 Jaar ANTI-STORT MONUMENT

40 Jaar ANTI-STORT MONUMENT

Interview met tante Sidonia over de ‘Rode Pijl’Tante Sidonia herinnert zich de ‘Rode Pijl’ van de jaren ’80. In 1986 flitste ze met de teletijdmachine van prof. Barabas terug uit het verleden, vlak naast de ‘Rode Pijl’ (zie afbeelding hieronder). Dat moet ongeveer 40...

Cultuur verbindt

Cultuur verbindt

Op 17 december 2022 toonde Hellgat haar sociale organisaties en erfgoed. Nieuwe en oude bewoners in de Rupelstreek leerden elkaar en hun omgeving kennen. Verschillende artiesten traden op. 

Hellegat in het licht

Hellegat in het licht

Studenten sociaal werk van de Sociale Hogeschool Heverlee lichten Hellegat uit. Studenten architectuur van de associatie KULeuven tonen hun ontwerpen voor Hellegat.

Klimaatbos op Noeveren

Klimaatbos op Noeveren

Op Noeveren plantten we een klimaatbos. Dit op de plek waar Boom oorspronkelijk appartementen wilde bouwen.

Betoging 24 oktober

Betoging 24 oktober

Vecht mee voor het behoud van de kleiputten! ALR vocht van 1974 tot 1983 voor een stortstop in de Rupelstreek. In 1983 verkreeg de Rupelstreek een stortmoratorium. Het Vlaams afvaldecreet ontstond en OVAM werd geboren. Sinds 1983 verovert de natuur de storten en vormt...

Klimaatmars 2021

Klimaatmars 2021

Actiegroep Leefmilieu Rupelstreek op de klimaatmars samen met Red Onze Kleiputten.

De Klimaatzaak

De Klimaatzaak

62000 Belgische burgers legden centjes samen en eisen een goed klimaatbeleid van de Belgische staat. De burgers eisen dat de overheid haar burgers beschermt. Overal in België doken vandaag (zondag 14 maart) advocaten voor het klimaat op. Ook in Niel want in Niel...

De Stunt

De Stunt

Bewoners van de Molenstraat helpen de gemeente Niel om de Stunt milieuvriendelijk op te ruimen.

Expo ‘Over The Badges’

Expo ‘Over The Badges’

Badges, buttons, pins en patches lijken vluchtig en fragiel, maar toch zijn er wereldwijd meerdere musea die mooie collecties bewaren. Amsab-ISG bezit zo’n duizendtal van deze hedendaagse miniaturen en ook die van A.L.R.